Verkoop een verhuurde woning uitsluitend aan een gerenommeerd vastgoedbedrijf, lees hier waarom

U heeft wellicht veel gelezen in het nieuws over woning opkopers. En reacties zijn niet altijd even positief gestemd. Integendeel, veel mensen zijn tegen vastgoedbedrijven en investeerders. Dit berust echter vaak op een misverstand. Want naast de sociale huurwoningen en koopwoning branche, is er ook een particuliere verhuurbranche. Vele mensen hebben ervoor gekozen een tweede woning te kopen voor verhuur.

Nu rest de vraag, wat is uw mening over al die duizenden kleine beleggers? Wellicht is er ook gewoon iemand in uw familie die een tweede huis heeft. En betekent dat dan meteen iets slechts? Neen!

Dan volgt de vraag waar een kleine belegger zijn of haar huis aan moet verkopen. Want is het zomaar mogelijk het verhuurde huis via Funda te verkopen? Op Funda worden particuliere koophuizen als broodjes verkocht, maar dat zijn geen verhuurde woningen. Uiteraard bestaan er tal van openbare woningsites die beleggingspanden aanbieden, maar niet elke belegger zit te wachten op een openbare verkoop.

Dus wie gaat dan het huis kopen wat al jaren verhuurd wordt? Het antwoord is heel simpel: een andere belegger. En daarvan bestaan er vele kleintjes en enkele grote zakelijke partijen. En bij dat soort partijen kunt u erop rekenen dat alles correct verloopt en wordt overgenomen. Juist vastgoedbedrijven nemen reeds verhuurde huizen direct aan voor opname in hun eigen portefeuille. Mooier kan het niet worden, omdat kleinere beleggers echt niet zomaar alles opkopen. Dat wordt dus lang zoeken. Het verkopen van een verhuurd huis is om meerdere redenen het meest geschikt aan een zakelijke partij. En van alle zakelijke partijen zijn pure investeerders niet altijd even geschikt voor het overnemen van uw verhuurde woning. Bij vastgoedbedrijven is er de meeste kans dat uw huurders goed terecht komen. Ook biedt men sneller marktconform. Voor beiden typen partijen maakt het echter weinig uit wat de staat van onderhoud is. Men neemt zowel klushuizen als nieuwbouwhuizen aan. Alles ligt aan de potentie van het huis na het uitvoeren van haar eventuele specialiteiten.

Tot slot bieden gerenommeerde vastgoedbedrijven marktconforme biedingen op basis van een professionele waardebepaling. U heeft verder nergens omkijken naar. Meldt daarom altijd uw beleggingspand bij een professioneel opererend vastgoedbedrijf aan.

https://sonsrealestate.nl/verhuurde-woning-verkopen/