Milieuvriendelijke opties bij het huren van een busje

Milieuvriendelijke opties bij het huren van een busje

Milieubewustzijn is een steeds belangrijker aspect van ons dagelijks leven. Op veel gebieden zijn er groene keuzemogelijkheden en ook tijdens het huren van een bus kan je milieubewust kiezen. Zo maak je de reis met je busje niet alleen milieuvriendelijker, maar (met de komst van milieuzones) ook makkelijker!  

Steeds meer steden introduceren milieuzones om de luchtkwaliteit te verbeteren en de uitstoot van schadelijke stoffen te verminderen. In deze zones hebben voertuigen met een lage uitstoot vaak voorrang en kunnen zelfs bepaalde voertuigen zonder de juiste milieusticker geweerd worden. Door het huren van een bestelauto die voldoet aan de eisen van de milieuzones waarin je van plan bent te rijden, weet je zeker dat niet voor verrassingen komt te staan en vermijd je het risico op eventuele boetes. 

Een busje huren kan op zichzelf al een milieuvriendelijke optie zijn. Door bijvoorbeeld een groep van maximaal 9 personen te vervoeren in één personenbus in plaats van individueel met meerdere auto’s te rijden, verminder je de totale uitstoot van voertuigen. Daarnaast betaal je bij het huren van een busje alleen voor de tijd die je daadwerkelijk nodig hebt, wat betekent dat de bus optimaal wordt gebruikt. In tegenstelling hiermee zou het kopen van een bus betekenen dat je de bus het hele jaar door bezit, ook al gebruik je deze maar sporadisch. Dit kan leiden tot onnodig gebruik van middelen en onnodige productie van nieuwe voertuigen. 

Verhuurbedrijven bieden veel personen- en verhuisbussen aan met schonere en energiezuinigere motoren, waardoor de impact op het milieu nog verder wordt verminderd. Een van de meest veelbelovende ontwikkelingen op het gebied van milieuvriendelijk transport is de opkomst van elektrische voertuigen. Ook in de wereld van verhuurbussen zijn elektrische opties beschikbaar. Elektrische bestelbussen stoten geen schadelijke stoffen uit en zijn stiller dan traditionele dieselvoertuigen. Bovendien zijn ze vaak goedkoper in gebruik, waardoor ze niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

Door goedkoop een bestelbus te huren die nieuwer en schoner is, vermijd je milieuzones en  kun je de uitstoot van schadelijke stoffen verminderen in vergelijking met oudere voertuigen die mogelijk niet zo milieuvriendelijk zijn. Zo heb je een positieve impact op het milieu zonder in te leveren op comfort of gemak. 

Let voor het huren van het busje nog op een paar praktische zaken, zoals het bereik van de bussen voordat je moet opladen en de oplaadpunten onderweg. Sommige bestelbussen  kunnen met een volledig opgeladen accu tot wel 300 kilometer rijden; bij andere elektrische bestelbussen kan dit bijvoorbeeld 150 kilometer zijn. Het is goed om van tevoren op te zoeken waar de oplaadpunten onderweg zijn en rekening te houden met de oplaadtijd. Het is vaak mogelijk om de accu binnen een half uur gedeeltelijk op te laden, maar een volledig volle accu opladen duurt een paar uur.

 

https://www.huren.nl/c1136/busje