Zo zorg je deze zomer voor verkoeling in jouw achtertuin: vier tips!

De dagen worden steeds langer en de temperatuur stijgt. De zomer komt steeds dichterbij. Het is weer tijd voor heerlijke middagen in de tuin. Wat heb je nou nodig naast zonnebrand en een lekker drankje? Ook verkoeling is erg belangrijk. Dat maakt de dag een stuk prettiger. Ben jij benieuwd hoe jij deze zomer zorgt voor verkoeling in jouw achtertuin? Lees dan snel verder! 

Planten, bomen en bloemen

De beste manier waarop jij je tuin koel houdt, is door middel van beplanting. Denk aan planten en bloemen. Ook struiken en bomen helpen je daarbij. Deze zorgen namelijk voor verkoeling. Ze vangen het meeste water op tijdens een hevige regenbui. Uiteindelijk verdampt dit en zorgt het voor verkoeling. Daarnaast creëer je een stuk meer schaduwplekjes. Ook dit is belangrijk voor verkoeling in je tuin.

Installeer zonwering

Schaduw dus; een belangrijke factor voor een koele tuin. In hartje zomer wil je dit daarom zo veel mogelijk. Niet alleen planten en hoge bomen creëren deze schaduw in je tuin. Er zijn tal van handige toevoegingen die je daarbij helpen. Denk aan zonverwering. Deze installeer je op je overkapping. Zo zit je hier lekker uit de zon. Wil je toch even genieten van de zon? Vaak zijn ze automatisch en rol je ze gemakkelijk weer in. 

Haal tegels weg

Wist je dat tegels veel doen voor de warmte in je tuin? Wanneer de zon er de hele dag opstaat, worden ze erg heet. Dat voel je geheid terug in de rest van de tuin. Haal er daarom een aantal weg. Maak hier bijvoorbeeld een grasveld of een gezellige vijver van. Haal je de tegels liever niet weg? Spuit ze dan op een hete dag nat met koud water. Zo ga je die hitte ook goed tegen. 

Vermijd donkere kleuren

Net als tegels houden ook donkere kleuren veel warmte vast. Het staat misschien erg stijlvol, maar op een hete dag lig je liever niet op een zwarte tuinset. Vermijd dit daarom zo veel mogelijk. Ga juist voor lichte kleuren, zoals wit of beige. Dit stoot niet alleen warmte af, maar zorgt ook voor een open en luchtige uitstraling. Op deze manier houd je het in de tuin een stuk langer vol. 

Met deze tips is jouw tuin deze zomer een stuk koeler. Zorg voor genoeg beplanting en installeer zonwering. Zo zit je lekker in de schaduw. Haal daarnaast tegels weg en vermijd donkere kleuren. Op deze manier houd je de warmte hier zo veel mogelijk weg!