Optimaal genieten van de zon met de juiste zonwering en raambekleding

Het seizoen met de lange, lichte dagen is eindelijk aangebroken. De temperaturen lopen op, de zon staat hoger aan de hemel. We genieten van buiten leven en licht in ons huis. 

Zon eren maar toch licht in huis

Een dilemma op de warme dagen is hoe je je huis koel kunt houden, maar dat het toch licht is binnen. Met zonwering en raamdecoratie op maat kun je het in je huis vele graden koeler houden. Er zijn mooie oplossingen binnen ieders budget, allemaal met hun eigen voordelen. 

Voordelige zonwerende oplossingen

De meest voordelige raamdecoratie is het zonwerend rolgordijn. Met zonwerende rolgordijnen houd je direct zonlicht tegen. Er zijn verschillende soorten stoffen met ieder hun eigen eigenschappen en voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een transparant of screendoek rolgordijn. Beide stoffen houden direct zonlicht tegen, zonder dat ze het zicht naar buiten hinderen. Hierbij moet je er wel rekening mee houden dat als het ‘s avonds donker is buiten en je binnen het licht aan hebt staan, dat je wel van buiten naar binnen kunt kijken. Als je dit niet wil, dan kun je kiezen voor semi-transparante of lichtdoorlatende rolgordijnen. Deze houden direct zonlicht tegen, maar je kunt er niet door naar buiten kijken. Er komt wel nog licht door de stof naar binnen.

Zon weren met raamdecoratie en buitenzonwering

Alle raamdecoratie en zonwering op maat is ontworpen om zon en inkijk buiten te houden. Alle raambekleding biedt dan ook een zekere mate van zonwering. Er is keuze tussen rolgordijnen, plisségordijnen, houten en aluminium jaloezieën en ook verticale lamellen van verschillende materialen. Plisségordijnen zijn er in twee verschillende soorten. Enkele stoffen en dubbele stoffen. De dubbele stoffen hebben een extra isolerende werking. Het voordeel van plisségordijnen is dat je ze ook van boven naar beneden kunt laten zakken, waardoor je leuk kunt spelen met lichtinval en privacy.

Als je liever de zon buiten houdt met zonwering, dan zijn screens een mooie oplossing. Screens die worden aangestuurd met een solar motor zijn helemaal ideaal. Deze hebben geen aansluiting op elektriciteit nodig, maar kunnen wel met een app op je telefoon worden bediend.

Slapen in het donker

Naast de zon buiten houden om warmte te weren, kan het een uitdaging zijn om je slaapkamer helemaal donker te maken. Je ramen verduisteren kan op vele manieren. Veruit de meest verduisterende oplossing zijn de rolluiken die je aan je gevel voor je ramen monteert. Rolluiken houden al het zonlicht tegen en bieden daarnaast ook nog een extra isolerende laag voor je ramen. Warmte en geluid worden hierdoor goed tegengehouden.

Verduisterende raamdecoratie

Als je geen mogelijkheid of budget hebt voor rolluiken aan je gevel, dan is verduisterende raambekleding een goed alternatief. Raambekleding wordt aan de binnenzijde voor je ramen bevestigd. Dit kan aan het plafond, in het kozijn, aan het kozijn of tegen de muur. Ook voor kunststof kozijnen waar je niet in wil schroeven zijn mooie raamdecoratie oplossingen beschikbaar. Bevestiging met plakstrips, klemsteunen of met een smartfit frame dat met sterke magneten aan het kozijn wordt bevestigd.

De verduisterende honingraat plisségordijnen bestaan uit twee lagen stof, met daartussen nog een blackout laagje. Door deze stoffen kan geen licht naar binnen schijnen. Als je aan de zijkanten dan u profiel zijgeleiding plaatst, houd je nagenoeg al het licht buiten en kun je ook overdag je slaapkamer goed donker maken.

Raamdecoratie en zonwering op maat

De mooiste raamdecoratie en zonwering heeft geen standaard afmetingen, maar wordt speciaal op maat gemaakt voor jouw ramen. Dit kan tot op de millimeter nauwkeurig, zodat je zeker weet dat het perfect past.

https://marasol.nl/zonwerende-rolgordijnen/