Onthaasten in een slow cabin midden in de natuur

Ben jij ook op zoek naar een efficiënte manier om te kunnen ontsnappen aan de hectiek van het dagelijks leven? Dat kan! In België is een uniek vakantiehuis concept uitgedokterd welke luistert naar de naam ‘slow cabins’. Het betreft hier speciale recreatiewoningen die zijn terug te vinden op verschillende plaatsen in de natuur. Voor deze ecologische vakantiehuizen geldt dat ze je even terug laten proeven van het leven zonder de digitalisering. De slow cabins bieden je een onvergetelijk verblijf aan te midden van de Belgische natuur waardoor je in de omgeving ook altijd prachtige wandelingen kan ondernemen. Benieuwd om hier meer over te weten te komen? We stellen het unieke vakantieconcept van de slow cabins graag aan je voor hier in dit blogartikel.

Wat is zo’n slow cabin eigenlijk precies?

Een slow cabin is een ecologische recreatiewoning die beschikt over een oppervlakte van tussen de 30 & 40 vierkante meter. De cabines zijn volledig zelfvoorzienend op vlak van zowel water als elektriciteit. Voor al deze vakantiehuisjes geldt dat ze beschikken over een zeer comfortabel queen-size bed van 160×200. Dit zorgt ervoor dat ze een zeer comfortabel verblijf weten te bieden voor twee personen. Verblijven in een slow cabin zorgt ervoor dat je kan rekenen op een geweldig gezellige sfeer. Deze wordt extra kracht bijgezet door de aanwezigheid van een vuurschaal met grillplaat. Op deze manier kan je genieten van een knetterend kampvuur of van een heerlijke barbecue tijdens je verblijf. Het boeken van een verblijf in een dergelijk vakantiehuisje is mogelijk vanaf 2 nachten.

Waar zijn de slow cabins terug te vinden?

Eén van de unieke eigenschappen van slow cabins heeft te maken met het feit dat hun locatie doorgaans slechts kort voor de vakantie wordt meegedeeld. In principe ontvang je na het bevestigen van je boeking zo’n 2 weken voor de vertrekdatum een e-mail met daarin onder meer de locatie van het vakantiehuis. Dit gezegd hebbende wordt er doorgaans rekening mee gehouden dat er sprake is van een maximale reistijd voor de gasten van ongeveer 2 uur. Uiteraard is het wel zo dat er een indicatie wordt gegeven van de verschillende regio’s of omgevingen waar deze vakantiehuizen in terug te vinden zijn. Hierbij kan meer concreet worden gedacht aan onder meer:

  • De Vlaamse Ardennen;
  • Het Pajottenland;
  • Het Hageland;
  • De regio van Antwerpen en de Noorderkempen;

Heb je al eens eerder een vakantie in een slow cabin doorgebracht en zou je nu graag willen verblijven in een andere omgeving? Dan is het doorgaans geen probleem om dit aan te geven.

Waarom kiezen voor een vakantie in een slow cabin?

Voor ontzettend veel mensen geldt dat ze houden van exclusieve vakanties in een bijzondere vakantiewoning. Wanneer dat eveneens geldt voor jou kan de keuze voor een verblijf in een slow cabin al snel zijn gemaakt. Niet alleen kan je op deze manier rekenen op een bijzondere ervaring, daarnaast leer je terug even un-pluggen. We staan er vaak niet bij stil hoe groot de digitale impact op ons leven is tot we er even van weten te ontsnappen. Deze unieke manier van vakantie beleven vormt uiteraard in de praktijk uiteraard niet de enige reden om te kiezen voor een verblijf in een slow cabin. Ook de onderstaande redenen maken deze vakantiehuizen tegenwoordig bijzonder geliefd:

  • Je verblijft altijd in een mooie, natuurlijke omgeving;
  • Er bestaat eigenlijk haast geen betere manier om te kunnen ontspannen;
  • De cabins zijn bijzonder ecologisch, maar toch voorzien van een mooie basis aan comfort;

In het bijzonder de magische locaties waar deze vakantiehuisjes zijn terug te vinden vallen steevast bijzonder in de smaak. Bovendien zijn ze geheel zelfvoorzienend op vlak van zowel elektriciteit als water. Wil je graag je huisdier meenemen op vakantie? Dat kan. In verschillende slow cabins (niet in allemaal!) is het mogelijk om je huisdier mee te nemen.
Kijk voor meer informatie over deze manier van vakantie doorbrengen ook eens op Recreatiewoning.nl!