Wat zijn meerjarige planten?

Meerjarige planten zijn planten die later bloeien dan het seizoen dat ze groeien. Dus als de bloemen in juni groeien, bloeien ze pas rond juli, een jaar erna. De plant groeit eerst met een stengel, bladeren en wortels en het jaar erna worden er zaadjes geproduceerd. Erna worden de zaden geproduceerd, vervolgens sterft de plant af. Een korte definitie is dus dat de plant maar twee jaar leeft, en in die twee jaar bloeit het maar één keer. Het komt voor sommige planten voor dat het een tweede bloei krijgt, wat zorgt voor nageslacht. Meerjarig bloemenmengsel kopen De vakhandel is mogelijk, neem een kijk op de website van De vakhandel.

Graszaad: hoe werkt het en wat voor soorten graszaad zijn er?

Het hele jaar door kun je gras zaaien, dus je hoeft niet te wachten op een bepaald seizoen. Wel is het ideaal om het in het najaar te doen of net ervoor, zodat de graszaden goed in de bodem zit nadat het heeft geregend en het gras gemaaid is. Graszaad kopen De vakhandel? Dat is een goede keuze voor het aanleggen van een gazon. Je hebt ook verschillende soorten graszaden, bijvoorbeeld voor een schaduwgazon. Ook heb je bijvoorbeeld graszaad dat snel ontkiemen en ook speciale graszaad voor een sport- en speelgazon. Het is belangrijk om de informatie goed door te lezen voor de beste resultaten.

Wat is tuinaarde?

Tuinaarde bestaat uit een mix van organische stoffen en zand en is te gebruiken om bijvoorbeeld je tuin en perk op te hogen. Het is niet geschikt om planten in te planten omdat de wortels niet goed kunnen groeien, waardoor het natuurlijke groeiproces van een plant wordt belemmerd. Tuinaarde aanbieding bestellen kun je doen bij onder andere De vakhandel. Het is echter af te raden om gebruik te maken van zwarte grond als basisgrondstof voor de planten. Dit is ten zeerste af te raden omdat er kans is op schimmels of andere ongemakken in de tuin, zoals onkruid. De moeite van nu loont later!

Het verschil tussen tuinaarde en potgrond

Wat je je misschien ook wel eens afvraagt, is het verschil tussen tuinaarde en potgrond. In tuinaarde zit vaak tuinturf en compost, terwijl in potgrond een samenstelling heeft dat minder zwaar is dan tuinaarde. De voedingsstoffen om de plant te laten groeien en te bloeien zijn wellicht wat beter in balans in potgrond. Tuinaarde is juist weer geschikt om te gebruiken in de tuin. Potgrond is eigenlijk specifiek gemaakt om de groei van plantenwortels te bevorderen door meer mogelijkheid te bieden in zuurstof. Het is dus belangrijk dat je rekening houdt met de juiste grond, het zou zonde zijn als de planten hierdoor niet goed groeien.

Eenjarige en tweejarige bloemen

We hebben het al eerder gehad over tweejarige planten en daarom geven wij een aantal voorbeelden ervan op, voor als je het terug zou willen zien in je tuin. Ook eenjarige bloemen verdienen de aandacht, ondanks de korte duur. Bekende eenjarige bloemen zijn onder andere viooltjes, afrikaantjes, goudsbloem en lobelia. Sterke eenjarige planten die vooral in de zomer bloeien zijn de geranium, mandevilla en petunia. Als je tweejarige planten zoekt, denk dan aan de damastbloem, driekleurig viooltje of groot kaasjeskruid. Dit zijn maar een paar voorbeelden van een grote lijst!

Wat zijn meerjarige planten?